Mescid-i Aksa'yı basan Yahudiler Hz. Muhammed'e hakaret etti

Mescid-i Aksa'yı basan Yahudiler Hz. Muhammed'e hakaret etti

Kudüs'te dün Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği bayrak yürüyüşleri İslam'a ve Hz. Muhammed'e yönelik saldırılara sahne oldu.

İsrail'de dün 46 yıl önce üç dinin kutsal mekanlarının bulunduğu Doğu Kudüs'ü işgalini kutlamak amacıyla düzenlenen Kudüs Günü dolayısıyla, bayrak yürüyüşü adı altında bir yürüyüş düzenlendi.

Bayrak yürüyüşü, İsrail'in 1967 yılında Doğu Kudüs'ü işgal ettiği günün Yahudi takvimine denk gelen tarihinde gerçekleştiriliyor.

İsrail polisinin izni üzerine yürüyüşe katılan on binlerce aşırı milliyetçi Yahudi ellerinde İsrail bayraklarıyla Şam Kapısı'ndan geçerek Müslümanların yoğun olduğu bölgeye girdi. İlahiler okuyarak Şam Kapısı'na ilerleyen kalabalık "Araplara ölüm", "Muhammed öldü" ve "Köyünüz Yansın" benzeri sloganları attı.

Çok sayıda Yahudi yerleşimci daha sonra İsrail güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Baskın sırasında da Yahudi yerleşimcilerin Müslümanlara, İslam'a ve Hz. Muhammed'e karşı hakaretleri devam etti.

Yahudiler, İsrail güçlerinin koruması altında girdikleri Mescid-i Aksa'daki ayinlerini sona erdirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Yahudi yerleşimcilerin ihlal ve saldırıları son dönemde artmasına rağmen bu ihlallere karşı sessiz kalınması dikkat çekiyor.

Kaynak: Euronews, Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.