"Mevcut İsrail yönetimi Filistinliler için Netanyahu hükümetinden daha kötü"

"Mevcut İsrail yönetimi Filistinliler için Netanyahu hükümetinden daha kötü"

Filistin yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, mevcut İsrail hükümetinin Filistinliler için Netanyahu'nun hükümetlerinden de kötü olduğunu ifade etti.

Filistin yönetimi, mevcut İsrail hükümetinin önceki hükümetten daha kötü olduğunu ifade etti.

Filistin yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Filistin Radyosu'nda yaptığı açıklamada Naftali Bennett başbakanlığında geçtiğimiz Haziran ayında kurulan hükümetin Filistinliler için Netanyahu hükümetlerinden daha kötü olduğunu belirtti.

Nebil Ebu Rudeyne, "Halkımız, barış sürecini kurtarmaya yönelik her türlü girişimi yok eden bir dizi İsrail hükümetiyle karşı karşıya. Mevcut işgal hükümeti, günlük cinayetler ve savaş suçlarıyla öncekilerden daha ileri gitti." dedi.

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas Çarşamba günü Ramallah'ta yaptığı bir toplantıda, ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield'a İsrail'in Kudüs'teki statükoyu değiştirmeye yönelik herhangi bir girişiminin "durumun kötüleşmesine ve iki devletli çözümü baltalamaya" hizmet edeceğini belirtmişti.

Abbas toplantıda ayrıca Biden yönetiminin iki devletli çözüm, yerleşimlerin genişletilmesi ve Filistin'deki ABD konsolosluğunun yeniden açılması konusundaki taahhütlerine ve vaatlerine uymasını beklediğini söyledi.

BM verilerine göre, bu yılın başından 31 Ekim'e kadar İsrail işgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde 331 Filistinliyi öldürdü ve yaklaşık 16.000 kişiyi yaraladı.

Aynı dönemde, İsrail makamları Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'da 721 binayı yıktı ve 962 Filistinliyi yerinden etti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.