Mısır Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramak için ABD'li Exxon ile anlaştı

Mısır Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramak için ABD'li Exxon ile anlaştı

Mısır, Exxon Mobil ile Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları için iki anlaşma imzaladı.

Mısır Petrol Bakanı Tarık el-Molla, Exxon Mobil şirketi ile Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları için minimum 332 milyon dolarlık yatırımı kapsayan iki anlaşma imzalandığını açıkladı.

Bakan açıklamasında, “Petrol ve gaz endüstrisinde faaliyet gösteren en büyük uluslararası şirketlerden biri olan Exxon Mobil'in uzun bir aradan sonra Mısır’da araştırma ve keşif alanındaki faaliyetine geri dönmesi son dönemde petrol sektöründe elde edilen başarıların bir göstergesidir” denildi.

El-Molla, petrol sektöründe Haziran 2014'ten bu yana petrol ve doğalgaz arama için toplam yatırım tutarı 16 milyar dolar olan 82 anlaşma imzalandığını bildirdi.

Bakan, geçtiğimiz hafta da Akdeniz’in batısı ve Libya sınırına yakın çöllük alanlarda petrol ve doğalgaz araştırması için uluslararası şirketlerle 452.3 milyon dolar değerinde 9 anlaşmaya imza atıldığını açıklamıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.