ABD ile Mısır'ın 'ikinci baharı': İlişkiler her zamanki kadar güçlü

ABD ile Mısır'ın 'ikinci baharı': İlişkiler her zamanki kadar güçlü

ABD’nin Kahire Büyükelçiliği Askeri Ataşesi General Ralph Grover, ABD-Mısır ilişkilerini 'her zamanki kadar güçlü' olarak tanımladı.

Mısır ve ABD, taraflar arasındaki askeri ilişkilerin sürekliliğini teyit etti. İki ülke yetkililerinin açıklamaları, Mısır Askeri Üretimden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Ahmed Mursi ile ABD’nin Kahire Büyükelçiliği Askeri Ataşesi General Ralph Grover ile yapılan görüşme sırasında geldi.

Görüşme sırasında, taraflar arasındaki ortak işbirliğini artırmanın yolları, çeşitli imalat alanlarında uzmanlık ve üretim teknolojisi alışverişi imkanı gibi konular ele alındı.

Toplantıyla ilgili yapılan bir açıklamaya göre, 'bakanlığın çeşitli eğitim, üretim ve araştırma tesislerinde kalıcı olarak geliştirme ve bu gelişime katkıda bulunmak için ABD tarafının sunduğu uzmanlıktan yararlanma' konularının masaya yatırıldığı kaydedildi.

Mısır-ABD askeri işbirliği ile ilgili olarak konuşan General Ralph Grover ise, ilişkileri 'her zamanki kadar güçlü' olarak tanımladı.

Grover ayrıca, 'sadece iki ülkenin değil, aynı zamanda bölge ülkelerinin karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışma arzusunu'  dile getirdi.

ABD Mısır'a yıllık 1.55 milyar dolar olarak tahmin edilen yardım sağlıyor ve bunun 1.3 milyar doları ekipman ve aletler, bakım hizmetleri ve eğitim şeklinde.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.