Mısır lideri Sisi, BAE-İsrail anlaşmasından memnun

Mısır lideri Sisi, BAE-İsrail anlaşmasından memnun

Mısır lideri Abdulfettah es Sisi, BAE ve İsrail anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

Mısır lderi Abdulfettah Sisi, ''Filistin halkının meşru haklarını koruyacak, bağımsız bir devletin kurulmasına izin verecek ve İsrail'in güvenliğini sağlayacak şekilde bölgeye barış getirecek her adıma destek vereceklerini'' belirtti.

Sisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede barışın sağlanmasına yönelik bir adım olarak Amerika Birleşik Devletleri himayesinde BAE-İsrail anlaşmasının duyurulmasına verdiği desteği yineledi.

Mısır lideri Sisi, İsrail tarafının özellikle Filistin topraklarını ilhak etmekten kaçınarak barış şansını zayıflatan tek taraflı önlemler almamasının önemini vurguladı.

Sisi, bunun aynı zamanda "Filistin ve İsrail tarafları arasındaki müzakerelerin yeniden başlamasına" yol açacağını öne sürdüğü açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İki taraf arasındaki gerginliği azaltmaya yönelik sürekli çabalar ışığında Filistin ve İsrail tarafları arasındaki ateşkes anlaşmalarına bağlı kalmak önemli"

Pazartesi günü ABD-İsrail heyetini taşıyan ilk İsrail uçağı, iki ülke arasında resmi ilişkilerin kurulmasından yaklaşık 3 hafta sonra BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye inmişti.

13 Ağustos'ta BAE, Filistinli bazı gruplar ve liderlerinin bunu bir "ihanet ve Filistin halkının sırtından saplanan bir bıçak" olarak görmesine rağmen İsrail ile normalleşmeye giderken Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, bu anlaşmayı memnuniyetle karşılayan ilk Arap lider olmuştu. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.