Mısır'da İhvan mensubu eski milletvekili cezaevinde hayatını kaybetti

Mısır'da İhvan mensubu eski milletvekili cezaevinde hayatını kaybetti

Mısır'da Abdulfettah es Sisi rejiminin cezaevlerinde mahkumlar can vermeye devam ediyor.

Mısır'da Müslüman Kardeşler (İhvan) mensubu olan eski milletvekillerinden Recep Muhammed Ebu Zeyd'in tutulduğu cezaevinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısırlı insan hakları örgütlerinden yapılan açıklamaya göre, 80 yaşındaki Ebu Zeyd, tutulduğu cezaevi hücresinde sağlığının bozulması neticesinde vefat etti.

Ebu Zeyd 2005-2010 yılları arasında milletvekilliği yapmıştı ve İhvan mensubu olan aktif siyasetçilerden biriydi.

Mısır'da Abdulfettah es Sisi tarafından gerçekleştirilen askeri darbenin ardından 2013 yılının Aralık ayında tutuklanmış ve bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Ekim 2021'de tekrar tutuklanan Ebu Zeyd, Aralık 2021'de hakkında serbest bırakılma kararı alınsa da tahliye edilmemişti. Ebu Zeyd'in birçok ağır sağlık sorunu bulunuyordu.

İnsan hakları örgütleri, 2023 yılında bugüne kadar en az 8 mahkumun cezaevlerinde ihmal sonucu can verdiğini ifade ediyor.

Mısır'da halihazırda cezaevlerinde 60 binden fazla siyasi mahkumun tutulduğu, bunların işkence, tecavüz, kötü muamele ve tıbbi ihmallere maruz bırakıldığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.