Mısır'da Sisi karşıtı gösterilerde yüzlerce kişi gözaltına alındı

Mısır'da Sisi karşıtı gösterilerde yüzlerce kişi gözaltına alındı

Mısır'da son günlerde gerçekleştirilen Sisi karşıtı gösterilerde son bir hafta içinde yüzlerce kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mısır'da faaliyet gösteren Arap Sivil Toplum Destek Derneği tarafından ülkede gerçekleştirilen rejim karşıtı gösterilere dair bir rapor yayınlandı.

Yayınlanan rapora göre 20-27 Eylül tarihleri arasında Mısır'ın 14 ilinde Sisi rejimine karşı gösteriler düzenlendi. Protesto gösterilerinin büyük çoğunluğu ülkenin güney kesimindeki illerde gerçekleşti.

Bir hafta içinde 164 protesto gösterisinin düzenlendiği belirtilirken, bu gösterilerde 68 çocuğun gözaltına alındığı ve 150 kadar göstericinin gözaltına alındıktan sonra savcılıkta sorgulandığı ifade edildi. Gözaltına alınan çocuklar ise bir süre sonra serbest bırakıldı.

İspanya'da yaşanan Mısırlı muhalif Muhammed Ali, geçtiğimiz yıl 20 Eylül'de yaptığı Sisi rejimine karşı gösteri çağrısını bu yıl da yinelemiş, Mısırlıların sokaklara dökülmesini sağlamıştı.

Kamuoyunda 'Mısırlılar korku duvarını yıktı' başlıklarıyla yorumlanan bu gösterilerde Sisi rejiminin tıkanmış devlet politikaları protesto edilmişti.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.