Mısırlı muhalif Muhammed Ali'den Erdoğan'a çağrı: Türkiye'deki ailem tehdit altında

Mısırlı muhalif Muhammed Ali'den Erdoğan'a çağrı: Türkiye'deki ailem tehdit altında

Mısırlı muhalif isim Muhammed Ali, Sisi liderliğindeki Mısır rejimi tarafından tehdit edildiğini açıklayarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de yaşayan ailesini koruma çağrısında bulundu.

Mısırlı müteahhit ve eski sanatçı Muhammed Ali, Mısır'da darbe ile yönetime gelen Abdülfettah es Sisi liderliğindeki Mısır rejimi tarafından tehdit edildiğini açıklayarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de yaşayan ailesini koruma çağrısında bulundu.

Muhammed Ali, resmi Facebook sayfasında yayınladığı bir videoda ''Allah'tan bu videonun mazlumların destekçisi olan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmasını diliyor ve Türkiye topraklarında yaşayan çocuklarımı ve eşimi koruması rica ediyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Mısırlı iş insanı Muhammed Ali, "Çocuklarım sizin, Türkiye yönetiminin ve halkının himayesinde. Türk halkına ve hükümetine olan güvenimiz tam” dedi.

Videoda Türk makamlarına da hitap eden Ali, ''Ailesinin Abdülfettah es Sisi'nin baskısından korunmasını umduğunu'' belirtti.

Ali, videoda çocuklarının ve eşinin dokuz aydır Türkiye'de yaşadıklarını, ve herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın güven içinde hayata devam ettiklerini belirtirken ''Ancak yaklaşık bir hafta önce ailem kaçırılma tehditleri aldı. 3 gün önce ise ölüm tehditleri aldılar.'' açıklamasında bulundu.

İspanya'da yaşayan Ali, çocuklarının tehdit edilmesinden sonra güvenlik yetkililerinin evlerine ve arabalarına güvenlik kameraları taktıklarına dikkat çekerek, 2 Ekim Cuma günü eşinin Türk güvenliğine şikâyette bulunduğunu sözlerine ekledi.

Muhammed Ali, ''Cuma günü aile üyelerini başka bir eve naklettiğini, ancak ailesini tehdit eden kişilerin yeni ikamet yerini de bulduğunu ve kendisinin Mısır rejimine karşı gösteri çağrısına atıfta bulunarak “Konuşmayı kesmezse nereye giderseniz gidin öldürüleceksiniz'' mesajını verdiklerini söyledi.

Mısırlı muhalif Muhammed Ali, ''Bu kişilerin, gösterilere teşvik edici videoları 24 saat içinde yayınlamayı bırakmaması halinde çocuklarını kaçırmakla tehdit ettiğini'' vurguladı.

Ülkeden kaçışından önce Mısır ordusuyla 15 yıl çalışmış olan müteahhit Muhammed Ali, İspanya'ya gelişinden bu yana, sosyal medyada Abdülfettah es Sisi rejimindeki yolsuzlukları açıkladığı bir dizi video yayınladı.

Mısır'da bazı kent ve köyler, Sisi'nin görevi bırakması talebinin yanı sıra yaşam koşulları ile mevcut siyasi durumu protesto için 20 Eylül'den bu yana düzenlenen gece gösterilerine sahne oluyor.

Çarşamba günü ülkenin güneyinde yer alan Luksor'a bağlı El Avamiye bölgesinde güvenlik güçlerinin kurşunun başına isabet etmesi sonucu Mısırlı genç Avis er Ravi'nin hayatını kaybetmesi, gösteri çağrılarının artmasına neden oldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.