Mısır'da sızdırılan işkence görüntüleri sonrası mahkumlarla irtibat kurulamıyor

Mısır'da sızdırılan işkence görüntüleri sonrası mahkumlarla irtibat kurulamıyor

Mısır'ın başkenti Kahire'de bir polis merkezinden sızırılan işkence görüntülerinin ardından, merkezde tutulan mahkumlarla bağlantı kurulamıyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bir polis merkezinden sızdırılan işkence görüntülerinin ardından, merkezde tutulan mahkumlarla bağlantı kurulamıyor.

Middle East Eye'ın aktardığı habere göre mahkumların aileleri, merkezde tutulan yakınlarına ulaşamadıklarını bildirdi.

Mahkumların, işkence görüntülerinin sızdırılmasından sonra polis merkezinden alınarak başka bir noktaya gönderildiği ve bu yeni yerin neresi olduğuna dair hiçbir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

Mahkumların yakınlarından biri, yaptığı açıklamada "Ona telefonla, hatta gardiyanlara rüşvet vererek bile ulaşamıyorum. Ziyaret de gerçekleştiremiyorum." ifadesini kullandı.

Darbeden bu yana Mısır'da on binlerce kişi siyasi suçlamalarla hapsedildi ve işkence gördü. Çok sayıda kişi cezaevlerinde hayatını kaybederken yüzlercesi de idam edildi. Mısır'da Abdulfettah el Sisi yönetiminin mahkeme süreçlerinin bağımsız ve adil olmadığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.