Mısır: Sisi rejimi, ekonomik kriz ve dış baskılar nedeniyle siyasi idamları erteledi

Mısır: Sisi rejimi, ekonomik kriz ve dış baskılar nedeniyle siyasi idamları erteledi

Mısır, mahkumlara yönelik muamelelerinden dolayı aldığı insan hakları eleştirilerinin ve ekonomik krizin ardından siyasi muhaliflere verdiği ölüm cezalarını erteleme kararı aldı.

Mısır, mahkumlara yönelik muamelelerinden dolayı aldığı insan hakları eleştirilerinin ve ekonomik krizin ardından siyasi mahkumlara verdiği ölüm cezalarını erteleme kararı aldı.

El Arabi el Cedid'in haberine göre Rusya'nın Ukrayna işgalinin ortaya çıkardığı ekonomik krizden etkilenen Mısır, çözümü ülke içerisindeki imajını düzeltmekte buluyor.

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı olan Rusya ve Ukrayna'nın savaşa girmesi, Mısır'daki gıda fiyatlarını derinden etkiledi.

El Arabi el Cedid'e konuşan bir kaynak, Mısır'da darbeyle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin Ramazan ayında muhalefetle siyasi diyalog çağrısında bulunduğu vakitlerde, tutsak olan muhalif siyasi figürlerin infazlarının ertelenebileceğini söylediğini aktardı.

Uzmanlar, infazlara ara verilmesindeki en önemli sebeplerinin, Joe Biden'ın yakın zaman içerisinde ele alacağı Filistin zirvesiyle ve Mısır hükümetinin uluslararası reform baskısını bastırma girişimiyle alakalı olabileceğinin altını çiziyor.

Diğer yandan insan hakları konusunda ilerleme sağlayamaması sebebiyle Biden, Mısır'a yapılacak olan 30 milyon dolarlık askeri paketi iptal edeceğini belirtmişti.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre geçen yıl Mısır, Çin ve İran'dan sonra en çok infaz gerçekleştiren üçüncü ülke.

Mısır hapishanelerinde sistematik bir biçimde işkence gören 60 bin siyasi mahkumun olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum