Mısır'da binlerce kişi siyasi suçlamalarla yargılanıyor

Mısır'da binlerce kişi siyasi suçlamalarla yargılanıyor

Yeni yayımlanan bir rapor, Mısır'da binlerce kişinin siyasi nedenlerle yargılandığını ortaya çıkardı.

Mısır'da darbeyle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin ülkedeki hapishanelerde herhangi bir siyasi mahkum bulunduğunu reddetmesine rağmen yeni yayımlanan bir rapor, Mısır'da binlerce kişinin siyasi nedenlerle yargılandığını ortaya çıkardı.

Başkent Kahire merkezli düşünce kuruluşu Shafafiya (Şeffaflık Merkezi) tarafından yayımlanan bir raporda yer alan verilere göre 2020 ve 2021 yıllarında 16 bine yakın kişiye siyasi saiklerle kovuşturma açıldı.

Middle East Eye'ın haberine göre, "Rejimi devirmeye çalışmak" amacıyla protestolara ve çeşitli etkinliklere katılım sağlayan zanlılara yöneltilen suçlar arasında "terör örgütüne üye olmak" gibi maddeler de var.

Sisi iddiaları reddediyor

Sisi, ülkede herhangi bir siyasi mahkum bulunduğunu reddetti, fakat uluslararası toplum tarafından insan hakları ihlalleri endişeleri nedeniyle baskı altında olan Kahire yönetimi, yakın zaman içerisinde siyasi davalarla bağlantılı mahkumlar hakkında af çıkarılması için bir girişim başlattı.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Af Komitesi, Ramazan ayında siyasi mahkumların serbest bırakılması için harekete geçti. Af kapsamında birçok üst düzey siyasi mahkmun serbest bırakıldığı bildirildi.

Demokratik yolla seçilen Muhammed Mursi'yi 2013 yılında askeri bir darbeyle deviren Sisi, o günden bu yana özellikle Mursi yönetimi dönemindeki parti üyelerini ve destekçilerini hedef almayı sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.