Mısır'dan arabuluculuk hamlesi: Amaç İsrail-Hamas ateşkesi

Mısır'dan arabuluculuk hamlesi: Amaç İsrail-Hamas ateşkesi

İsrail ile Hamas arasında yeniden tansiyonun yükselmesinin ardından Mısırlı bir arabulucu heyetinin yeni bir ateşkes sağlamak için İsrail'e gideceği bildirildi.

İsrail ve Gazze arasında yeniden alevlenen çatışmaların ardından Mısırlı arabulucular, İsrail ve Hamas arasında yeni bir ateşkes planını görüşmek için İsrail’e gidiyor.

Görüşmeler konusunda bilgi sahibi bazı Hamaslı yetkililer haber ajansı Associated Press’e yaptıkları açıklamada Mısırlı arabulucuların Gazze’ye yönelik Mısır-İsrail ablukasını hafifletmek için bazı önerilerde bulunacaklarını kaydetti.

Hamaslı yetkililer bunlar arasında Filistinli balıkçıların Akdeniz açıklarında avlanma alanının genişletilmesiyle birlikte Gazze’nin ithalat ve ihracatının, İsrail’den alınan elektrik miktarının ve Gazze’den sınır geçişlerinin arttırılması olduğunu belirtti.

Bunun karşılığındaysa Hamas’tan İsrail’e roket atışlarını durdurması ve protestocuları İsrail sınırından uzak tutması talep ediliyor.

Yetkililer planın yalnızca İsrail sınırında Cumartesi günü yapılması planlanan gösterilerin ardından hayata geçebileceğini kaydetti.Görüşmeler hala devam ettiği için adını açıklamayan uzmanlar uzlaşı için pozitif ortam oluştuğu yorumunu yaptı. Görüşmelerle ilgili İsrail tarafındansa henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ysa Güney sınır bölgesinde İsrail askerlerini ziyaret ettiği sırada Gazze’ye son çare olarak daha fazla askeri operasyon düzenlemeye hazır olduklarını belirtti.

Netanyahu, “Diğer tüm seçenekleri tüketmemiz halinde eğer daha geniş bir operasyon yapmamız gerekirse güçlü ve kendine güvenli şekilde gireceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.