Hamas: İsrail ile ateşkes sağlandı

Hamas: İsrail ile ateşkes sağlandı

Dün akşam İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarılarının ardından Hamas, İsrail ile ateşkes sağlandığını açıkladı.

İsrail ile Hamas arasındaki şiddet Mısır'ın arabuluculuk girişimi ile ateşkese bağlandı. Pazartesi sabahı Gazze Şeridi'nden atılan bir füzenin İsrail'in Tel Aviv kenti yakınlarına isabet etmesi sonrası misilleme yapan İsrail akşam saatlerinde Hamas noktalarını bombaladı. İsrail'in hava harekâtına Hamas'ın yeni roket saldırıları ile yanıt verdiği çatışmalar yerel saat ile 22:00'da sona erdi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum çatışmaların durdurulması üzerine uzlaşıldığını "Mısır'ın çabaları ile işgal ve direniş arasında bir ateşkes sağlanmıştır" ifadesi ile açıkladı. Berhum'un ifadesinde "işgal" tanımı İsrail'e, "direniş" ise Hamas'a atıfta bulunuyor.

İsrail tarafından ise ateşkesin sağlandığını doğrulayacak bir açıklama henüz yapılmadı.

Yaralılar var

Gazze Şeridi'ndeki birçok noktayı hedef alan saldırılarda binaların önceden boşaltılması dolayısıyla can kaybı yaşanmazken, sağlık yetkililerine göre en az beş kişi yaralandı.

Çatışmaların uzayacağından endişe eden Gazzeliler fırınlar önünde uzun ekmek kuyrukları oluştururken, İsrail tarafında ise çatışmalar boyunca siren sesleri susmadı.

Pazartesi sabahı Tel Aviv'i hedef alan füze saldırısında yedi İsrailli yaralanmış, ancak Hamas saldırıyı üstlenmemişti. Devamında misilleme olarak İsrail'in Gazze'de başlattığı hava harekatı ise ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun resmi ziyareti sırasında düzenlendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin kararnamesini açıkladığı esnada konuşan Netanyahu ülkesinin "bu alçak saldırıya güçlü bir yanıt verdiğini" söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.