Gazze'den atılan uzun menzilli roket İsrail'i vurdu: 7 yaralı

Gazze'den atılan uzun menzilli roket İsrail'i vurdu: 7 yaralı

Gazze'den fırlatılan uzun menzilli bir roketin Tel Aviv'in kuzeyindeki Mishmeret adlı yerleşim yerinde bir eve isabet ettiği ve 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'den fırlatılan roket İsrail kontrolündeki bölgede bir evi vurdu.

Tel Aviv kuzeyindeki Mishmeret yerleşimini hedef alan roket bir eve isabet etti. Roket saldırısı sonucu evde büyük çapta hasar oluşurken yedi kişi de yaralandı.

Söz konusu saldırı, İsrail'i hedef alan en uzun menzilli saldırılardan biri niteliğinde. Gazze'den uzaklığı 80 kilometreden daha fazla olan Mishmeret'i vuran roket, son zamanlarda Gazze'den fırlatılan en büyük çaplı roket niteliğinde.

İsrail'e yönelik roket saldırısını üstlenen ise olmadı. Gazze'de bu saldırıyı gerçekleştirmeye yetecek kapasitede silahlara Hamas ve İslami Cihad'ın sahip olduğu, saldırının bu iki gruptan biri tarafından düzenlendiği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Tel Aviv saldırıların hedefi olmuştu. Bu saldırıları da üstlenen bir grup olmamıştı. Yerel kaynaklar İsrail'in, roket saldırısının ardından Gazze'yi hedef almaya başlayacağını aktarıyor.

İsrail'de erken seçime yaklaşılırken Gazze eksenli gerginlik ve çatışmanın dozunun artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.