Netanyahu roket saldırısı nedeniyle ABD ziyaretini yarıda kesecek

Netanyahu roket saldırısı nedeniyle ABD ziyaretini yarıda kesecek

Filistin tarafından atılan bir roketin İsrail’de Tel Aviv’de bir binaya isabet etmesi sonucu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD seyahatini kısa kesip ülkesine dönmeye karar verdiği bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, roketin Gazze’de Hamas kontrolündeki bir bölgeden atıldığı İsrail’in buna karşılık güç kullanarak karşılık vereceğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 4 günlük bir ziyaret için Pazar günü Washington’a geldi. Netanyahu, yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’la görüşür görüşmez İsrail’e geri döneceğini duyurdu. Görüşme bugün Beyaz Saray’da yapılacak.

Gazze Şeridi’ndeki protestoların yıldönümü olması ve Trump’ın Golan Tepeleri açıklamasının ardından tansiyonun yükseldiği bölgede Filistinliler ve İsrail güçleri arasında Cuma gününden bu yana çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda bir Filistinlinin de hayatını kaybettiği duyuruldu.

Tel Aviv’deki Mishmeret bölgesinde roketin isabet ettiği evin tamamen yıkıldığı, 7 kişinin yaralandığı evin çevresindeki araçların da zarar gördüğü açıklandı.

İsrail hükümet kaynakları tarafından roketin isabet etmesinden dakikalar öncesinde İsrail’de hava saldırısı uyarı sirenlerinin devreye girdiği, roketin Gazze Şeridi’ndeki Hamas noktalarından fırlatıldığının tespit edildiği açıklaması yapıldı.

Filistin tarafındansa saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Olası bir İsrail askeri harekatına karşı Filistin tarafından hazırlıklar yapıldığı görülüyor.

İsrail roket saldırısının ardından Gazze’ye tüm geçişlerin kapatıldığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu da ABD seyahatini kısa kesip ülkesine geri dönme kararını askeri ve istihbarat yetkilileriyle yaptığı istişarenin ardından aldığını söyledi.

Önümüzdeki ay yapılacak genel seçimler öncesi Netanyahu’nun en büyük rakibi Benny Gantz bir açıklama yayınladı ve Netanyahu’yu ulusal güvenlik konusunda da yolsuzluk yapmak ve bu tarz saldırıların önünü açmakla suçladı. Gantz, Netanyahu’yu hemen ülkeye dönmesi konusunda uyardı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.