Tel Aviv'i vuran roketler sonrası İsrail Gazze'yi bombaladı

Tel Aviv'i vuran roketler sonrası İsrail Gazze'yi bombaladı

Dün gece saatlerinde İsrail'in başkenti Tel Aviv'i hedef alan roket saldırılarının ardından Gazze'de tansiyon yükseldi.

Dün gece saatlerinde İsrail'in başkenti Tel Aviv'i hedef alan roket saldırılarının ardından Gazze'de tansiyon yükseldi.

Tel Aviv'de dün gece roket saldırısı uyarısı için sirenler çaldı. Bölgede patlama seslerinin duyulduğu aktarılırken, Tel Aviv uzun süre sonra ilk kez bir roket saldırısına sahne oldu.

Gazze'den yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Tel Aviv'e yönelik roket saldırısında gözler ilk olarak Hamas ve İslami Cihad'a çevrildi. Gazze'deki silahlı gruplar arasında, Tel Aviv'i vurabilecek kadar uzun menzilli silahlara yalnızca bu grupların sahip olduğu biliniyor. Ancak iki grup da saldırıdan sorumlu oldukları iddialarını reddetti.

İsrail ordusu ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıdan Hamas'ı sorumlu tuttu. İsrail, genel bir angajman kuralı olarak, Gazze'den kendisini hedef alan saldırılardan Hamas'ı sorumlu tutuyor. Roket atışlarının ardından Gazze'de birçok bölgeye hava saldırıları düzenledi. Gece saatlerinde Gazze çevresindeki İsrail yerleşimlerini hedef alan roket atışları devam etti.

İsrail Hava Kuvvetleri Gazze'de Hamas'a ait 100 hedefi vurduğunu ileri sürdü. Gazze'yi vuran hava saldırılarında İslami Cihad'a ait merkezlerin de hedef alındığı belirtildi. İsrail ve Gazze'de karşılıklı atışlar sonrası can kaybı ve yaralanma olmazken, Gazze'de maddi hasar oluştu. İsrail'e yakın bazı güvenlik kaynakları, Tel Aviv'i vuran roketin Hamas güçleri tarafından yanlışlıkla ateşlendiğini iddia etti.

İsrail'de seçim sürecine yaklaşılırken, Gazze üzerindeki baskının da artabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.