Batı Şeria'da bıçaklı ve silahlı saldırı: En az bir İsrail askeri öldü

Batı Şeria'da bıçaklı ve silahlı saldırı: En az bir İsrail askeri öldü

Batı Şeria'da bir Filistinli'nin bıçaklı ve silahlı saldırısı sonucu 1 İsrail askerinin öldüğü 2 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Batı Şeria'da bir Filistinli'nin bıçaklı ve silahlı saldırısında en az 1 İsrail askeri öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Nablus kentinde Yahudi yerleşim bölgesi Ariel yakınında yaşanan olayda Filistinli bir kişi İsrailli askerini bıçaklayıp öldürdü ve tüfeğini aldı.

Etrafa ateş açan saldırgan bir sivili yaraladı. Ardından ele geçirdiği araçla kaçtığı başka bir noktada diğer İsrail askerini yaraladı ve bölgedeki başka bir köye ulaştı.

Kurşunla yaralandığı belirtilen 20 ve 46 yaşındaki iki kişi tedavi altına alındı.

Netanyahu: Çok sayıda saldırgan var

Basına açıklama yapan İsrail ordu sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, olaya kaç kişinin karıştığı ve herhangi bir örgüt bağlantısı konusunda net bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada çok sayıda saldırganın olduğunu ve güvenlik güçlerinin onları takip ettiğini kaydetti.

Batı Şeria'da özellikle 2015 sonu ve 2016 yıllarında benzer saldırılar yaşanmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.