Netanyahu: Gazze'de askeri harekata hazırız

Netanyahu: Gazze'de askeri harekata hazırız

ABD ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de Hamas ile ateşkes sağlamalarının ardından daha fazla askeri harekata hazır olduklarını ifade etti.

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın arabuluculuğunda ateşkes sağlanması sonrası Tel Aviv tarafından uyarı niteliğinde açıklamalar geldi.

Washington ziyaretini yarıda kesip ülkesine dönen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de daha fazla askeri harekata hazır olduklarını söyledi.

Roket saldırılarına karşı önlemlerin artırıldığını hatırlatan Netanyahu, "Ülkemizi ve halkımızı savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi de bölgeye daha fazla asker sevkiyatı yapılması emri verdi.

İsrail tankları sınıra sevkedildi

Pazartesi gecesi Mısır’ın arabuluculuğunda varılan ateşkes sonrası zaman zaman ihlaller yaşandı. Gazze sınırına yakın İsrail kasabaları teyakkuzda beklerken, bölgeye tank ve asker sevkiyatı yapıldı.

Kriz, Hamas’ın kontrolündaki Gazze’den uzun menzilli füzelerin İsrail tarafında hedeflerine ulaşarak 7 kişinin yaralanmasına yol açmasıyla başladı.

İsrail ordusu Gazze’deki Hamas hedeflerini vurarak karşılık verdi.

Ateşkesin ardından ise Salı sabahından başlayarak gün boyunca İsrail-Gazze sınırında ciddi bir olay yaşanmadı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, sınırda yaşanan gerilim sırasında ABD'de temaslarda bulunuyordu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.