Mısırlı eski subay hapishanede tıbbi ihmal sebebiyle öldü

Mısırlı eski subay hapishanede tıbbi ihmal sebebiyle öldü

Eski Albay Muhammed Süleyman'ın kanser olduğu biliniyordu ancak hapishanede, düzgün bir tedavi görmesi için izin çıkmamıştı.

Önceden Mısır ordusuna hizmet eden Sami Muhammed Süleyman, yargılama olmadan geçirdiği 6 yılın ardından Cumartesi günü hapishanede hayatını kaybetti.

Londra merkezli Mısır İnsan Hakları Ağı'nın açıklamasına göre, eski Albayın ölümü resmi olarak belgelendi.

Mısır yetkililerini hastayı baştan savma tedavi etmek ile suçlayan insan hakları örgtütü, 57 yaşındaki Süleyman'ın 2016'dan beri hukuksuz bir biçimde hapishanede tutulduğunu bildirdi. Süleyman, hakkındaki suçlamalardan aklandıkça, hapiste tutulması için yeni suçlamaların ortaya atıldığı dile getirildi.

Son zamanda muhalefetin tamamını hedefe oturtan Abdulfettah es Sisi yönetimi, 2013 yılındaki darbeden bu yana, başta Müslüman Kardeşler mensupları olmak üzere kendi muhaliflerini ve darbe karşıtlarını hedef alıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Sisi rejiminin 2013 yılında gerçekleştirdiği darbeden bu yana 60 bin siyasi mahkumu hapishanelerde tuttuğunu belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.