Moritanya 59 yıl sonra cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

Moritanya 59 yıl sonra cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

Moritanya, bağımsızlığının ilanından 59 yıl sonra bugün, ilk kez olarak cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidiyor.

Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidilen bu seçimde, 1978 ve 2008 yılları arasında darbeyle sarsılan Moritanya’da, darbe ile iktidara gelen başkanın görev süresinin bitmesinin ardından ilk kez çok sayıda adayın bulunduğu demokratik bir geçiş sürecine tanıklık edilecek.

Sabah saat 07:00’de başlayan oy verme işlemi akşam saat 19:00’da sona erecek. Sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Darbenin ardından 2009 yılında cumhurbaşkanı olarak seçilen Muhammed Muhammed Veled Abdul Aziz, ana muhalefet tarafından boykot edilen 2014 seçimlerinde bir kez daha seçilmişti.

Muhammed Veled Abdul Aziz, yaklaşık 4,5 milyon nüfusa sahip ülkenin istikrarını korumayı başararak siyasi ve ekonomik açıdan başarılı bir performans sergiledi.

Abdul Aziz, 5 aday arasından darbe arkadaşı ve eski savunma bakanı Muhammed Veled el-Gazvani'niye destek verdi.

El-Gazvani’nin en büyük rakibi olan ve 2005-2007 yıllarında darbe hükümeti başkanlığını yapan Sidi Muhammed Veled Bubekir yaptığı açıklamada “Moritanyalıların çoğunluğu son 10 yılın defterini kapatmak istiyor” ifadelerini kullanarak diğer adayların yolsuzlukları konusunda uyarıda bulundu.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.