Mukteda es Sadr: Seçimlerden sonra İzzet ed Duri'yi öldüreceğiz

Mukteda es Sadr: Seçimlerden sonra İzzet ed Duri'yi öldüreceğiz

Iraklı Şii lider Mukteda es Sadr, Irak Baası'nın en önemli ismi Duri'nin öldürüleceğini ifade etti.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr, Irak genel seçimlerinin ardından özel kuvvetlerini Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in sağ kolu İbrahim ed Duri’yi yakalamak veya öldürmek üzere harekete geçireceklerini söyledi.

Sumaria Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Sad Hareketi Lideri Mukteda Sadr, “Yolsuzlukçu siyasilerin tekrar İzzet Duri’nin ölüm haberini yayması konusunda uyanık olun. Tekrar yalan çıkabilir” dedi.

Genel seçimlerin ardından kendilerine bağlı özel kuvvetleri harekete geçireceklerini belirten Sadr, “seçim kampanyasına yatırım olarak görülmemesi için Seçimlerin ardından İzzet Duri’nin yakalanması veya öldürülmesi için özel kuvvetler aktifleşecek. Bu kutsal bir görevdir.” diye konuştu.

ABD'nin 2015 yılında öldürüldüğünü duyurduğu, Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in sağ kolu İbrahim ed Duri, geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayıp İran'ın Irak’a müdahalesine karşı Suudi Arabistan'dan yardım isteyerek, Baas üyelerinin serbest bırakılmaması halinde Bağdat'a savaş ilan edecekleri tehdidinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.