Myanmar cuntası OHAL'i uzattı, seçimleri erteledi

Myanmar cuntası OHAL'i uzattı, seçimleri erteledi

Myanmar'da cunta bu yıl gerçekleştirilmesi beklenen seçimleri askıya aldığını duyurdu.

Myanmar'da 2021 yılındaki darbenin ardından yönetime gelen askeri cunta, olağanüstü hal uygulamasını (OHAL) uzattığını ve seçimleri de ertelediğini duyurdu.

Cuntanın 31 Temmuz günü yaptığı açıklamada, 2021'deki darbenin hemen ardından ilan edilen OHAL'in uzatıldığı ve bu ay yapılması planlanan seçimlerin ertelendiği belirtildi.

Karara gerekçe olarak ülkede devam eden şiddet olayları gösterildi.

Myanmar'daki 2021 darbesinin ardından ülke iç savaşa benzer bir durum içerisine sürüklenmiş halde.

Askeri yönetim ülkenin birçok bölgesini kontrol edemezken, cuntaya karşı savaşan onlarca silahlı grup ülkenin farklı bölgelerini kontrol altına tutuyor.

Seçimlerin ertelenmesi ve OHAL kararının Myanmar'a yönelik yaptırımları artırması bekleniyor.

Öte yandan, söz konusu karardan kısa bir süre sonra, darbeyle devrilen eski lideri Aung San Suu Kyi başta olmak üzere birçok siyasi muhalifin cezalarının affedildiği belirtildi. Suu Kyi'nin tüm suçları affedilmediği için ev hapsine alınacak ve burada mahkum edilmeye devam edilecek.

7 binden fazla mahkum ise affedilerek serbest bırakılacak.

Bu kararın Myanmar cuntası tarafından OHAL'in devamı ve seçimlerin ertelenmesi kararına verilecek tepkileri hafifletmek için alınmış olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.