Soykırımdan kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne battı: En az 23 kişi can verdi

Soykırımdan kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne battı: En az 23 kişi can verdi

Malezya'ya ulaşmaya çalışan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknenin batması sonucu en az 23 kişinin can verdiği bildirildi.

Myanmar ordusunun hak ihlallerinden kaçarak Malezya'ya ulaşmaya çalışan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknenin alabora olması soncucu en az 23 kişi hayatını kaybetti.

BBC'den Jonathan Head imzalı habere göre, Myanmar'dan kaçarak Malezya'ya ulaşmaya çalışan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknenin batması sonucu 23 kişi hayatını kaybederken 30 kişinin halen kayıp olduğu belirtildi.

Yaşanan olayda kurtulanlardan bazıları teknenin Arakan eyaleti açıklarında battığını söyledi.

Budist çetelerin desteklediği Myanmar ordusunun soykırım başlatmasından bu yana yüz binlerce Arakanlı Müslümanın ülkeden kaçtığı biliniyor.

Arakanlı Müslümanlar Myanmar ordusunun soykırımından kaçmak için ülkeyi deniz yollarıyla terk etmeye çalışıyor.

Malezya ve Endonezya gibi ülkelere gitmeye çalışan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknelerin birçoğu bu ülkelere ulaşamadan batıyor.

Birleşmiş Milletler geçtiğimiz günlerde, Myanmar ordusunca işlenen savaş suçlarının "giderek daha yaygınlaştığını" belirten bir rapor yayımlamıştı.

arakan-002.jpg

Myanmar ordusunun ve ona bağlı milislerin işlediği suçların arasında bombalar kullanılarak sivillerin rastgele ve orantısız bir şekilde hedef alınması, sivillere ait ev ve binaların yakılması ve zaman zaman da köylerin tamamen yıkılması bulunuyor.

İki yıl önce hükümeti devirip başa gelen askeri cunta, Arakanlı Müslümanlara ve diğer sivillere karşı çeşitli hak ihlalleri gerçekleştirmekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.