Myanmar cuntasından Budist tapınağında katliam

Myanmar cuntasından Budist tapınağında katliam

Myanmar'daki silahlı muhalif gruplar, askeri cuntayı budist tapınağında katliam yapmakla suçladı.

Myanmar'daki askeri cunta yönetimi, ülkenin merkez kesiminde en az 22 kişiyi yakın mesafeden silahla ateş açarak katletmekle suçlanıyor.

Karenli gruplardan "Karen Milletleri Savunma Gücü" (KNDF) Sözcüsü yaptığı açıklamada, silahlı gruba bağlı güçlerin 12 Mart'ta Nan Neint köyüne girdiğini ve bir Budist manastırında cesetler gördüklerini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, KNDF ve Karen Devrim Birliği (KRU) tarafından paylaşılan görüntülerde, cesetlerde ve manastırın duvarlarında mermi izleri tespit edilebiliyor.

Cunta tarafından devrilen eski hükümet yetkilileri yaptığı açıklamada, muhtemelen yakın mesafeden otomatik silahlarla ateş açılarak 3 keşiş dahil 22 sivilin öldürüldüğünü belirtti.

Öte yandan cunta sözcülüğünden yapılan açıklamada, cuntaya bağlı askeri güçlerin güneydeki Shan eyaletinin Pinlaung bölgesinde silahlı muhaliflerle çatışmaya girdiği ancak sivillere zarar vermediği ifade edildi.

Sözcü Zaw Min Tun yayımladığı bildiride, cunta güçlerinin iş birliği yaptığı yerel milislerle birlikte güvenliği sağlamak üzere Nan Neint köyüne gitmesinin ardından KNDF'nin ve KRU'nun da aynı köye giriş yaptığını bilgisini verdi.

Cunta Sözcüsü Zaw Min Tun muhalif grupların ateş açması sonucu bazı köylülerin öldürüldüğünü ve yaralandığını aktardı.

Muhalif gruplar ise köydeki katliamdan askeri cuntayı sorumlu tutuyor.

Siyasi Mahkumlara Yardım Derneği, darbeden bu yana cuntanın en az 3 bin 137 kişiyi öldürdüğünü ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.