Myanmar'da ordunun düzenlediği hava saldırısında 53 sivil öldü

Myanmar'da ordunun düzenlediği hava saldırısında 53 sivil öldü

Myanmar'da askeri cunta karşıtı bir bölgeye düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Myanmar'da cuntanın, ülke yönetimi karşıtlığının yaygın olduğu bir bölgeye düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil can verdi.

BBC'nin haberine göre, cuntanın bugün sabah ülkenin kuzeybatısındaki Sagaing bölgesinde Pa Zi Gyi köyüne düzenlediği hava saldırısında aralarında 15 kadın ve birçok çocuğun da bulunduğu en az 53 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Köyün konumu:

Bir köy sakini tarafından BBC'ye yapılan açıklamada, Mynamar ordusuna ait bir savaş uçağının köy üzerine bir bomba bıraktığını, ardından bir helikopterin 20 dakika boyunca Pa Zi Gyi köyünü taradığını ifade etti.

Saldırının, cunta karşıtı Halk Savunma Güçlerinin (PDF) bölgede yeni ofis açtığı ve halkın yoğun katılım gösterdiği günde meydana geldiği belirtildi.

Silahlı Çatışma ve Olay Konumu Veri Projesi'nin (ACLED) yayımladığı verilere göre, Şubat 2021 ve Ocak 2023 arasında cunta güçleri en az 600 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum