Myanmar ordusu Arakanlı Müslümanların köyünü bombaladı: 12 sivil hayatını kaybetti

Myanmar ordusu Arakanlı Müslümanların köyünü bombaladı: 12 sivil hayatını kaybetti

Myanmar ordu güçlerinin Arakanlı Müslüman sivillere yönelik bombardımanlarında 12 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Myanmar'da iç savaş Müslüman Arakanlıların yaşadığı bölgelere sıçradı.

Myanmar ordusunun bölgedeki silahlı grupları hedef alan saldırıları sırasında Müslümanların yaşadığı bir köyü bombalaması sonucu en az 12 sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre son günlerde Myanmar'daki cunta yönetimiyle muhalif gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bölgelerden biri de ülkenin batısındaki Rakhine (Arakan) eyaleti.

Bölgede Budist "Arakan Ordusu" isimli muhalif grupla cunta yönetimi arasındaki çatışmalar, Müslüman Arakanlıların yaşadığı köylere de sıçramış durumda.

Ocak ayı ortalarından bu yana Arakan Ordusu'nun cunta yönetimini Müslümanların yaşadığı köylerin çevresinden hedef aldığı, cunta yönetiminin de buna karşılık olarak gelişigüzel bombardımanlar gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Köylülerin taleplerine rağmen taraflar bölgeden çekilmiyor.

Arakanlı aktivist Ro Nay San Lwin'in aktardığı bilgiye göre, eyalete bağlı Buthidaung bölgesinin Hpon Nyo Leik köyü 25 ve 26 Ocak günü Myanmar cuntası tarafından bombalandı.

Ro Nay San Lwin, bombardımanlarda 12 Arakanlı Müslüman sivilin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda sivilin de yaralandığını kaydetti. Arakanlı yerel kaynaklar can kaybının 25 olduğunu ifade etti.

Bölgenin konumu:

Bölgede çatışmalar sürerken can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Arakanlı Müslümanlar geçtiğimiz yıllarda bölgede cunta güçleri ve Budist çeteler tarafından saldırılarla hedef alınmış, yüz binlercesi evlerini terk etmeye zorlanmış ve çevre ülkelere sığınmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.