Nasrallah: İsrail'e karşı Lübnan'daki zorlukları göz önünde bulundurarak savaşıyoruz

Nasrallah: İsrail'e karşı Lübnan'daki zorlukları göz önünde bulundurarak savaşıyoruz

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah açıklamalarda bulundu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta açıklamalarda bulundu.

Hamas liderlerinden Salih Aruri'nin Beyrut'ta suikasta uğramasına da değinen Nasrallah, yaşanan son süreci değerlendirdi.

Nasrallah'ın açıklamalarından satır başları:

"- Bugün Bağdat'ta şehit olan büyük lider Kasım Süleymani ve İranlı yoldaşları ile büyük şehit Ebu Mehdi el Mühendis ve Iraklı yoldaşlarına taziyelerimizi sunuyoruz.

- Bugün Kirman'da [İran] kadınlara, erkeklere, çocuklara yönelik saldırı, çok sayıda şehidin olduğu bir saldırı, benim bilgilerime göre 80'den fazla ve 160 yaralı var. Ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

- Cuma günü inşallah bir anma töreni sırasında kardeşlerime hitap edeceğim. Allah ömür verirse bu gece yerine Cuma günü bazı güncel konuları ele alacağım.

- Dün Beyrut'un güney banliyölerine yönelik İsrail saldırısında şehit düşen kardeşimiz, büyük lider, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Şeyh Salih için taziyelerimizi sunuyoruz. Kanlarınız, fedakârlıklarınız Filistin, Lübnan, Irak, Suriye, Yemen ve tüm bölge üzerinde olumlu sonuçlar doğuracaktır.

- Direniş örgütleri birbirlerinden bağımsız olarak, her biri kendi ülkesinde faaliyet gösteriyor. Birbirimize danışıyoruz ama her biri kendi çıkarlarına ve halkının çıkarlarına göre karar veriyor.

- 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Harekatı'nın bizim haberdar olmadığımız bir Filistin operasyonu olduğunu söylediğimde bunu kendimizi bu operasyondan uzak tutmak için söylemedim.

- Son aylarda 'Direniş Ekseni' için en büyük meydan okuma Aksa Tufanı Harekatı[ndan sonra yaşananlar] olmuştur.

- Üç ay öncesinden bugüne kadar şehitler, kurbanlar, yerinden edilenler, hasarlar, yıkımlar, tehlikeler ve ödenmesi gereken bedeller yaşadık. Ama aynı zamanda direniş, cesaret, mücadele, meydan okuma, düşman saflarında kayıplar ve teslim olmayı reddetmeyi tecrübe ettik.

- Filistin meselesi unutulmuştu, yeniden canlandı ve İsrail Filistinlileri yıpratmayı başaramadı. Filistin halkının yanı sıra bölgede de direnişe destek arttı.

- Hamas, Filistin halkı içinde tarihinin en yüksek desteğine sahiptir ve bu önemli bir başarıdır. İsrail'in dünyadaki imajı da çökmüştür.

- İsrail ahlaki açıdan tamamen başarısız oldu. İsrail, kadın ve çocuk katili, halkları aç bırakan ve modern tarihin en büyük soykırımı unvanını elinde bulunduran bir ülke.

- Bu üç ay boyunca yaşananlar, [İsrail ile] sürdürülmekte olan normalleşme çabalarına darbe vurdu.

- Lübnan'daki direniş, 8 Ekim'de cepheyi açtığında yılmadı. Bugün her zamankinden daha hazırlıklı.

- Nehirden denize kadar Filistin toprakları yalnızca Filistin halkına aittir.

- İsrailli Bakan [Yoav] Gallant'a şunu söylüyorum: Allah'ın izniyle hedeflerinize ulaşamayacaksınız.

- İsrail savaş hedeflerine ulaşmakta başarısız oldu. Rehineleri serbest bırakmayı başaramadı. Gazze Şeridi'ni kontrol etmeyi başaramadı.

- Aksa Tufanı Amerika Birleşik Devletleri'nin imajını yerle bir etmeyi başarmıştır.

- Gazze'de yaşananlar uluslararası toplumun ve uluslararası hukukun halkları koruyamadığını gösterdi. Hiç kimseyi koruyamazlar. Bunu unutmayın. Eğer güçlüyseniz, başkalarından saygı görürsünüz. Sizi koruyan gücünüz ve füzelerinizdir.

- 7 Ekim'den bugüne kadar yaşananlar ve gelecekte yaşanacaklar İsrail'i zayıflattı ve yok olma yoluna soktu. Hiç kimse onu savunamayacak. Arap tahtlarına gelince, bırakın önce kendilerini korusunlar.

- Lübnan'da cepheyi açtığımızda bunu Gazze'deki mazlum halkımızı desteklemek için yaptık. Ancak bu eylemler, stratejik vizyonumuzu ve Gazze'yi destekleme ihtiyacını dikkate alırken Lübnan'daki zorlukları da göz önünde bulundurdu.

- Bugün İsrail varlığından endişe ediyor. Yedek askerlerini topladı ve tüm silahlarını kullandı, ayrıca bölgedeki Amerikalıları yardıma çağırdı. İsrailliler bunun Lübnan'da Hizbullah'a son vermek için bir fırsat olduğunu düşünüyor ve dünyanın şu anda kendilerini desteklediğini iddia ediyor. Ancak direniş cepheyi açarak İsrail'i sürpriz unsurundan mahrum bıraktı.

- İsrail'in bugüne kadar Lübnan'da bir savaş yürütmesini engelleyen şey Lübnan'da var olan güçtür.

- Dün güney banliyölerinde yaşananlar çok tehlikeli. Böyle bir şey 2006'dan bu yana ilk kez yaşanıyor.

- Cephede kesin hesaplamalar yaparak savaşıyoruz. Ancak düşman Lübnan'a karşı bir savaş açmayı düşünürse, savaşımız sınırsız ve kuralsız olacaktır. Ne demek istediğimi anladılar. Biz savaştan korkmuyoruz. Bizimle savaşa girmeyi düşünenler pişman olacaklardır. Bizimle savaşın bedeli çok ağır olur. Eğer Lübnan'a karşı bir savaş açılırsa, Lübnan'ın çıkarı sınır tanımadan sonuna kadar savaşmak olacaktır.

- Dün işlenen suç [Aruri suikastı] cezasız kalmayacaktır."

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum