Nasrallah: Lübnan'da iktidar boşluğu iç savaş getirir

Nasrallah: Lübnan'da iktidar boşluğu iç savaş getirir

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, iktidar boşluğu nedeniyle ülkede kaos ve iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ülkedeki protestoların Lübnan'ı kaos, çöküş ve iç savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Protestoların popülaritesini kaybetmiş siyasetçiler tarafından istismar edildiğini savunan Nasrallah, iç savaş tehlikesiyle ilgili olarak "Allah korusun" ifadesini kullandı. Hükümet ve cumhurbaşkanını devirme çağrılarını reddeden Nasrallah, "Biz ne cumhurbaşkanının düşüşünü ne de hükümetin istifasını kabul ediyoruz. Bu koşullar altında erken parlamento seçimlerini de kabul etmiyoruz" dedi.

Eylemleri öven Nasrallah, protestoların "eşsiz" ekonomik reformların yapılmasını sağladığını kaydetti. Nasrallah, protestoculardan eylemlerine devam etmelerini ancak insanların işe ve okula gidebilmesi için yolları açık tutmalarını istedi.

Hizbullah lideri ayrıca, Lübnan'ın şimdi yeni bir strateji geliştirmesi ve iktidar boşluğu tehlikesinden arınması gerektiğini kaydetti.

Lübnan'da yönetici elite karşı yıllar sonra ilk kez bu boyutta düzenlenen sokak gösterileri, hükümetin WhatsApp ve diğer mesajlaşma servislerinden yapılan aramalara günlük 20 cent vergi getirmesine tepki olarak başlamıştı. Hükümet gösterilerin ardından vergi kararını geri çekse de, gösteriler daha geniş çaplı reform talebiyle büyüdü.

Hariri başkanlığındaki hükümetin protestolar üzerine açıkladığı reform paketinde, tüm politikacıların maaşlarının yarı yarıya düşürülmesinin yanı sıra, devlet kurumlarına ve memurlara sağlanan ayrıcalıkların azaltılması da yer almıştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.