NATO'dan INF açıklaması: Avrupa'ya nükleer füze taşınmayacak

NATO'dan INF açıklaması: Avrupa'ya nükleer füze taşınmayacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvetler (INF) anlaşmasından çekilme kararı almasının ardından Avrupa'ya kara konuşlu nükleer füze yerleştirme niyetinde olmadıklarını açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvetler (INF) Anlaşması'ndan çekilme kararı almasının ardından Avrupa'ya kara konuşlu nükleer füze yerleştirme niyetinde olmadıklarını açıkladı.

Stoltenberg açıklamasında, "Rusya'nın yaptıklarına aynı şekilde cevap vermemiz gerekmiyor. Ancak güvenilir, etkili ve caydırıcı gücümüzü sürdürmekten de emin olmak zorundayız." diye konuştu.

Stoltenberg ayrıca Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Rusya'nın INF Anlaşması'nı ciddi bir şekilde ihlal ettiğini belirterek, "NATO, ABD'nin INF Anlaşması'nı askıya alma ve çekilme kararını güçlü bir şekilde destekliyor." açıklamasını yaptı.

Trump Rusya'yı suçladı, 6 ay mühlet verdi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin INF Anlaşması'ndan çekilmesini, "Rusya'nın uzun zamandır süren ihlallerine" bağlayarak Moskova'yı suçladı.

ABD'nin, 2 Şubat'tan itibaren INF Anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini artık yerine getirmeyeceğini vurgulayan Trump, Rusya'nın yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde 6 aylık sürecin sonunda anlaşmadan tamamen ayrılmış olacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.