NATO'dan S-400 yorumu: Üyeler kendi kararlarını kendi alır

NATO'dan S-400 yorumu: Üyeler kendi kararlarını kendi alır

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, birliğe üye olan ülkelerin silah satın alma konusunda bağımsız olduklarını belirtti.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, birliğe üye olan ülkelerin silah satın alma konusunda bağımsız olduklarını belirtti.

BBC'ye konuşan Stoltenberg, Türkiye'nin S-400 alışverişi ile ilgili "Hangi teçhizatı alacağına NATO üyesi ülkenin kararı" dedi.

Stoltenberg, Türkiye'nin almak istediği F-35 bombardıman uçakları nedeniyle, S-400 konusunun ABD ile arasındaki ilişkilerde zorluk yarattığını bildiklerini de vurguladı.

İki ülke arasında konuyla ilgili diyaloğu olumlu karşılayan Stoltenberg, Türkiye'nin S-400 kararına ilişkin kişisel bir değerlendirmede bulunmayı reddederek, görüşünü paylaşmasının sorunu daha da zorlaştıracağını ifade etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.