ABD Genelkurmay Başkanı: Türkiye ile S-400 krizine çözüm bulmaya çalışıyoruz ancak işimiz zor

ABD Genelkurmay Başkanı: Türkiye ile S-400 krizine çözüm bulmaya çalışıyoruz ancak işimiz zor

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Türkiye ile yaşanan S-400 krizine çözüm bulmaya çalıştıklarını ancak bunun zor bir mesele olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye ile yaşanan S-400 krizine çözüm bulmaya çalıştıklarını ancak bunun zor bir mesele olduğunu söyledi.

Dunford'a, Reuters Haber Ajansı'nın ‘ABD'nin F-35 teslimatını askıya alabileceğine' dair bugün servis ettiği haber soruldu. Soruya yanıt veren ABD Genelkurmay Başkanı, "Kararları ben vermiyorum" derken, Trump yönetimi ve Kongre'nin, S-400'ler ile F-35'lerin Türkiye'de aynı anda bulunması konusunda zorlanacağını söyledi.

Dunford, "Bir çözüm bulabileceğimizi umuyoruz ama bu zorlu bir mesele" dedi.

Bu sabah Reuters Haber Ajansına açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı'nın 'uluslararası güvenlik işlerinden sorumlu yardımcısı' Katie Wheelbarger, "S-400 bir bilgisayar. F-35 de bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşman bir bilgisayara bağlamazsınız; yapacağımız şey temelde bu olacak" demişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.