Nazarbayev Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapıyor

Nazarbayev Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapıyor

Kazakistan eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya ile Ukrayna arasında bir zirve düzenlenmesi için çalıştığını söyledi.

Kazakistan eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında bir zirve düzenlenmesi için çalıştığını söyledi.

Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da düzenlenen uluslararası politika konulu bir konferansta konuşan Nazarbayev, "Zelenskiy, ikili zirveyi kabul etti. Şimdi bakalım Putin bunu kabul edecek mi?” diye konuştu.

İki ülke arasındaki krizin çözülmesi için Fransa ve Almanya da uzun zamandır yoğun bir çaba gösteriyor.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile varılan anlaşma gereği hem Ukrayna birliklerinin hem de ayrılık yanlısı Rus milislerin geri çekilmesinin ardından, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa arasında bir barış konferansının da düzenlenmesi gündemde.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.