Rusya Kırım'ı işgalini savundu

Rusya Kırım'ı işgalini savundu

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın yasadışı bir şekilde işgal ve ilhak edilmesi kararını savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın yasadışı bir şekilde işgal ve ilhak edilmesi kararını savundu.

NATO'nun Kırım'ın kontrolünün Ukrayna'ya devredilmesi yönündeki çağrısına yanıt veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Kırım konusunun Rusya için bir daha açılmamak üzere kapandığını vurguladı.

Ukrayna-NATO Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Kırım'daki askeri varlığını artırmasından rahatsızlık duyduğunu belirten NATO, yarımadanın kontrolünün Ukrayna'ya devredilmesi çağrısı yapmıştı.

Rudenko, Sputnik'e verdiği demeçte İttifak'ın çağrısını yanıtlayarak bu konunun sonsuza dek kapandığının altını çizdi.

Rudenko, "Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın NATO'nun her açıklamasına yanıt vermek zorunda olmadığını düşünüyorum, zira Kırım konusu bizim için sonsuza dek kapanmıştır. Bu konuyu hiçbir yerde hiç kimseyle tartışma niyetinde değiliz, NATO'yla hiç tartışmayız" ifadelerini kullandı.

Kırım, Mart 2014'te Rusya tarafından işgal edilmiş, işgalin ardından gerçekleştirilen tartışmalı referandumla da Rusya'ya bağlanmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.