Rus yanlısı milislerden Ukrayna askerlerine saldırı: 1 ölü 10 yaralı

Rus yanlısı milislerden Ukrayna askerlerine saldırı: 1 ölü 10 yaralı

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rus yanlısı milislerin düzenlediği saldırılarda 1 Ukraynalı asker ölürken 10 asker yaralandı.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini ilhak eden Rusya yanlısı milislerin düzenlediği saldırılar sonucu 1 Ukraynalı asker öldü, 10 asker yaralandı.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göreUkrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rusya tarafından desteklenen silahlı güçlerin 18 Ocak 2020 tarihinde 6 kere ateşkesi ihlal ettiği bildirildi. Düşmanın Minsk Anlaşmaları çerçevesinde yasaklanan 120 mm kalibrelik havanlar, çeşitli sistem bomba atar, büyük kalibreli makineli tüfekler ve diğer silahlarla saldırdığı belirtildi.

Daha önce Rusya destekli ayrılıkçıların Ukrayna’nın doğusundaki bölgelerde devam ettiği saldırıları sonucunda; 2019 yılında 107 erkek ve 3 kadın olmak üzere 110 askerin öldüğü bildirilmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.