Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Rusya'ya yaptırım çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Rusya'ya yaptırım çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlardan vazgeçmemesi gerektiğini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Paris ve Moskova arasında geçtiğimiz günlerde yapılan çeşitli görüşmelerin ardından Batılı ülkelerin, Kırım’ın ilhakı nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımlardan vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.

Kiev’de bir forumda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yaptırımların güçlü ve etkili diplomatik bir silah olduğunu belirterek, kendilerine yardım eden ve bazen yaptırımların kaldırılmasını düşünmesine rağmen kararlarından geri adım atmayan Batılı ortaklarına teşekkür etti. Ukrayna’nın doğusunda meydana gelen savaşta hayatını kaybedenlere vurgu yapan Zelenskiy, “Sizler para kaybediyorsunuz, ama biz insan kaybediyoruz” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, bir iş adamı tarafından kurulan Victor Pinckuk Vakfı forumunda yaptığı konuşmada, yaptırımların “barışı koruma vergisi” olduğunu belirterek, barış hâkim olana dek yaptırımların sürmesi gerektiğini belirtti.

Moskova ve Kiev arasındaki ilişkiler, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Rus yanlısı ayrılıkçılar ile savaşın başlamasından bu yana krize dönüştü. Yaklaşık 13 bin kişi ise çatışmalarda hayatını kaybetti.

Avrupa Birliği (AB) Ukrayna krizi sebebi ile Rusya’ya uygulanan yaptırımları 6 ay uzatma kararı alırken, Kiev ve Batılı müttefikleri, Moskova’yı ayrılıkçılara silah desteği sağlamakla suçluyor.

AB tarafından atılan bu adıma karşılık Rusya, Fransa dâhil olmak üzere Avrupa’dan gelen birçok gıda ürününe yasak getirdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.