Trump Ukrayna’ya askeri yardımı dondurdu

Trump Ukrayna’ya askeri yardımı dondurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’ya yaklaşık 400 milyon dolar değerindeki askeri yardımı geçici olarak engelleme talimatı verdi.

Washington Post gazetesi, ABD idaresindeki üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’ya askeri yardımın dondurulması talimatını Beyaz Saray Genel Sekreteri Mick Mulvaney’e verdiğini bildirdi.

Söz konusu yardımın yaklaşık 400 milyon dolar değerinde olduğunu söyleyen kaynaklar, Trump’ın, “Ukrayna’daki çok sayıda yolsuzluk” yüzünden yardıma ihtiyaç olduğundan emin olmadığını anlattı.

Washington Post, talimatın ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’a temmuz ortalarında, Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki telefon görüşmesinden bir hafta önce iletildiğini yazdı.

Trump doğruladı

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesi, gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı, Zelenskiy ile 25 Temmuz'da yaptığı telefon görüşmesinden önce bu ülkeye yönelik 400 milyon dolarlık yardımı askıya aldığına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Trump, iddiaları kabul ederek, "Avrupa ve diğer ülkeler Ukrayna'ya yardım edene kadar bu yardımları askıda tutacağım, çünkü yardım yapmıyorlar" diye konuştu. 

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.