NBC : Türkiye ve ABD, Brunson ile ilgili gizli anlaşma yaptı

NBC : Türkiye ve ABD, Brunson ile ilgili gizli anlaşma yaptı

NBC’nin haberine göre ABD ile Türkiye arasında gizli bi anlaşma imzalandı.

NBC’nin haberine göre ABD ile Türkiye arasında gizli bi anlaşma imzalandı. 

T24'ün haberine göre, üst düzey iki yetkili ile konu hakkında bilgilendirilen bir diğer kişinin verdiği bilgilere dayanan Carol E. Lee ve Courtney Kube imzalı haberde, Beyaz Saray’ın Brunson’ın birkaç gün içinde ABD’ye dönmesini beklediği kaydedildi.

Haberde, varılan anlaşma uyarınca Brunson’ın hakkındaki suçlamaların bazılarının 12 Ekim’deki duruşmada düşürülmesinin ardından serbest bırakılmasının beklendiği ve bunun karşılığında da ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik baskıyı hafifletmeyi taahhüt ettiği bilgisine yer verildi.

Öte yandan NBC’ye konuşan üst düzey yetkililerden biri, Trump yönetiminin ‘birkaç ay önce verdiği sözü tutmaması’ sebebiyle Türkiye’nin anlaşmaya uyacağından yüzde yüz emin olmadığını söyledi.

Bir diğer yetkili de, “Papaz Brunson’ın masum olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve cuma günkü duruşma Türk yargısına bir Amerikan vatandaşını serbest bırakmak için verilmiş başka bir şans” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.