'Türkiye için doğru bir adım olur': ABD'den papaz Brunson açıklaması

'Türkiye için doğru bir adım olur': ABD'den papaz Brunson açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, papaz Brunson'ın serbest bırakılmasının Türkiye için doğru karar olacağını söyledi.

Amerikalı Papaz Brunson'un 12 Ekim'de yapılacak duruşmasından önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan açıklama geldi. Pompeo, Papaz Brunson'un serbest bırakılmasının Türkiye için doğru karar ve önemli bir adım olacağını söyledi.

Bakan "Brunson ve eşinin ABD'ye geri dönebilmesini umuyorum." dedi ve rahibin özgür bırakılmasının ABD-Türkiye ilişkilerinde önemli bir adım olacağını ifade etti.

Macaristan ziyareti dönüşünde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Papaz Brunson davası ile ilgili konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olması sebebiyle, yargıya müdahale edecek konumda olmadığını vurgulayan Erdoğan "Ben, demokratik bir Cumhuriyet, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyım. Dolayısıyla yargı ne karar verirse, o karara uymak zorundayım. O işin muhatabı olanlar da yargı kararına uymak zorundadırlar." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.