Papaz Brunson ülkesine mi dönüyor?

Papaz Brunson ülkesine mi dönüyor?

İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li Pastör Andrew Brunson bu sabah evinden alınarak Aliağa Ceza İnfaz Kampüsü’ne götürüldü.

İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li Papaz Andrew Brunson bu sabah evinden alınarak Aliağa Ceza İnfaz Kampüsü’ne götürüldü.

Brunson bugün dördüncü kez hakim karşısına çıkıyor.

‘Terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk’ suçlamalarıyla yargılanan Brunson’un 35 yıla kadar hapsi isteniyor.

Brunson’un avukatının bugün bir kez daha müvekkilinin serbest bırakılmasını hakimden talep etmesi bekleniyor.

Duruşma başladı

ABD'li Papaz Brunson'ın 4. duruşması başladı.

Uluslararası medya mensupları ve bazı diplomatların da takip ettiği duruşma için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ifade ediliyor.

Aleyhte ifadeler geri çekildi

Papaz Brunson davasının seyrini değiştirecek gelişmeler yaşandı. Tanıklar Diana Helen Fowler, John Fowler ve Büşra, Brunson hakkında verdiği aleyhte ifadeleri geri çekti.

10 yıl hapis istemi

Casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması başladı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılması ve "örgüte üye olmak"tan 10 yıla kadar hapis talep etti.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Brunson'ın davasında duruşmaya 1 saat ara verildi. Tüm savunmasını Türkçe yapan Brunson'ın, kiliseye siyaset sokmadığını söyledi, tüm suçlamaları reddettiği ifade edildi.

Duruşmanın seyrini değiştirecek ifadeler

Öte yandan Sözcü'nün aktardığına göre, duruşmanın kilit isimlerinden olan Levent Kalkan iddianamedeki 15 Temmuz darbe girişimine katılan bazı FETÖ'cülerin Brunson'ın dua evinde saklandıklarını duyduğunu ve bunu Yılmaz Demircan adlı kişiden duyduğunu söylemişti.

Mahkeme Demircan'ı çağırdı ve Kalkan ile yüzleştirdi. Demircan mahkemede "Bu evde ben sadece Korelileri gördüm" dedi. Mahkeme başkanı Kalkan'a "Hani FETÖ'cüler burada kalmıştı demiştin" deyince de Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve "Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim" dedi.

Soruşturma aşamasında verdiği ifadesinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Kalkan, "Benim kilise ve yakınında FETÖ'cülerin saklandığı yönünde bir ifadem olmadı" diye konuştu.

Kalkan önceden Brunson'ın yardımcısı olan Agit adlı PKK'lının PKK'nın bombacısı olduğunu ve 8 yıl eylemlere katıldığını ve bunu da bir diğer ev arkadaşı olan Volkan Sürer'den duyduğunu söylemişti. Mahkemeye getirilen Sürer'e Kalkan'ın iddiası soruldu.

Sürer de "Ben böyle bir şey bilmiyorum, aslında ondan duymuştum bu iddiayı" dedi. Sürer'in konuşması üzerine Kalkan "Çok şaşırdım" dedi. Ardından Sürer verdiği ifadesinde "Ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim" dedi.

Brunson: Türkiye'i seviyorum, masumum

Amerikalı papaz Andrew Brunson'ın yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı ayrıca, Brunson hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasını istedi.

Beraatini isteyen Brunson ise ''Türkiye'yi seviyorum, masumum'' ifadesini kullandı.

Papaz Brunson serbest

3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen Papaz Brunson serbest bırakıldı, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kalktı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.