Nijerya ordusu hava saldırısında en az 62 sivili katletti

Nijerya ordusu hava saldırısında en az 62 sivili katletti

Nijerya'da ordu güçlerinin onlarca sivili öldürdüğü hava saldırısına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Nijerya ordusu, 18 Aralık günü ülkenin kuzey kesiminde düzenlenen ve en az 62 sivilin canına mal olan hava saldırısına ilişkin soruşturma başlattı.

Nijerya'nın kuzeybatısındaki Zamfara eyaletinin Maru bölgesindeki Mutumji yerleşimine düzenlenen hava saldırılarında silahlı haydutların vurulduğu öne sürülmüştü.

Ancak saldırıda haydutların yanı sıra onlarca sivilin de öldürüldüğü ortaya çıkmış, ordu kaynakları haydutların sivilleri canlı kalkan olarak kulladığını iddia etmişti.

Bölgenin konumu:

En az 60 sivilin saldırılarda yaşamını yitirdiğini kabul eden Nijerya yönetimi, olayın soruşturulması için bir kurul oluşturduğunu ifade etti. Yönetim, saldırıda sivillerin yanı sıra çok sayıda haydutun öldürüldüğünü savunmaya devam ediyor.

Bölgede son dönemde yaşanan çatışmalarda ordu güçlerinin kayıplar verdiği ve bu sebeple sivil alanların gelişigüzel bombalandığı da iddialar arasında.

Nijerya ordu güçleri, ülkenin Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan kuzey kesimlerinde sıklıkla sivilleri hedef alan saldırılara imza atıyor.

Geçtiğimiz süreçte, söz konusu katliamlardan birinde ABD'nin de rolü olduğu bilgisi ortaya çıkarılmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.