"Nijerya'ya T-129 ATAK sevkiyatı 2023'te başlayacak"

"Nijerya'ya T-129 ATAK sevkiyatı 2023'te başlayacak"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, T129 ATAK taarruz helikopterlerinin teslimat sürecine ilişkin konuştu.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 76 adet T129 ATAK helikopterinin teslim edildiğini söyledi.

Toplamda 83 adet T129 ATAK saldırı helikopterinin teslim edileceği biliniyordu.

Filipinler'e de 4 adet T129 ATAK helikopterinin teslimatının yapıldığını belirten Kotil, 1 adet helikopterin de şu anda teslim aşamasında olduğunu kaydetti.

Nijerya'ya T-129 sevkiyatı 2023'te başlayacak

Kotil, Filipinler'in ardından Nijerya'ya helikopter teslimatlarının 2023 yılı itibarıyla başlanacağını söyledi.

Bu kapsamda Nijerya'ya 6 adet T129 ATAK taarruz helikopterinin teslim edilmesi bekleniyor.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari 54 kadar hava aracının satın alınmasını onaylamıştı. Bu hava araçlarının arasında T129 ATAK da bulunuyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil de daha önce T-129 ATAK helikopterinin Nijerya'ya satışında anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Kotil'in duyurusu sonrasında Nijerya'nın altı adet T-129 ATAK helikopterini önümüzdeki süreçte envanterine katmasının beklendiği bilgisi paylaşılmıştı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda IŞİD'in geniş etki alanı bulunurken ülkede birçok silahlı grubun varlık gösterdiği de biliniyor.

Son olarak El Kaide'nin bu ülkedeki yapılanması "Ensaru" grubu da etkinliğini artırma hamlelerinde bulunmuştu.

Öte yandan Nijerya çeşitli silahlı çeteler ve haydutlarla da mücadele ediyor. Silahlı çetelerin zaman zaman ülkedeki camileri bastığı ve ibadet eden Müslümanları kaçırıp öldürdüğü biliniyor.

Diğer taraftan TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, eğitim ve kara saldırı uçağı olarak tasarlanan HÜRKUŞ'un Hava Kuvvetleri Komutanlığının yanı sıra Çad ve Nijer ordularına teslim edileceğini duyurdu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.