Nizar Benat'ın cenazesinde Mahmud Abbas'a öfke seli

Nizar Benat'ın cenazesinde Mahmud Abbas'a öfke seli

Mahmud Abbas'a bağlı polislerin işkenceyle öldürdüğü belirtilen Filistinli Nizar Benat'ın yoğun katılımlı cenazesi Abbas'a öfke seline dönüştü.

Perşembe günü yerel saatle 03.30'da Filistin Özerk Yönetimi polislerince Mahmud Abbas'ı eleştirdiği için dövülerek gözaltına alınan ve ardından gün içinde işkenceyle öldürüldüğü belirtilen Nizar Benat'ın El-Halil'deki cenazesine 100 binden fazla Filistinli katıldı. 

Batı Şeria'nın dört bir yanından cenazeye gelenler Filistinliler Mahmud Abbas karşıtı sloganlar attı. Yine katılımcılar Arap Baharı'nın ünlü sloganı olan "Eş-Şa'b yurid iskate-n nizam" (Halk rejimin devrilmesini istiyor) sloganını Mahmud Abbas yönetimi aleyhine attı.

Benat'ın çocuklarının babalarının cesedinin başında "Bizi bırakma baba" diye ağlaması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu ve katılımcıları Abbas yönetimine karşı daha öfkelendirdi.

"Ağır dayak ve işkenceyle öldüğü kesinleşti"

Ramallah merkezli Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu, Perşembe günü Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında Nizar Benat'ın otopsi sonuçlarını açıkladı. Merkez adına yapılan açıklamada Nizar Benat'ın ölümünün doğal olmadığının, ağır dayak ve işkence sonucu öldüğünün kesinleştiği bildirildi.

"Abbas yönetiminin tüm meşruiyeti sona erdi"

Mahmud Abbas yönetimi ise Nizar Benat'ın ölümüyle ilgili sessizliğini korumayı sürdürüyor.

Geçmişte Mahmud Abbas'ın liderliğindeki El Fetih'in bir yöneticisi olup daha sonra ayrılan El Hak Vakfı Genel Müdürü Şavan Cebarin, Abbas yönetiminin tüm meşruiyetinin sona erdiğini, varlığının Filistin'e büyük zarar verdiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.