Hamas'tan Abbas yönetimi tarafından işkenceyle öldürülen muhalife ilişkin açıklama

Hamas'tan Abbas yönetimi tarafından işkenceyle öldürülen muhalife ilişkin açıklama

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, siyasi aktivist Nizar Benat’ın öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, "siyasi aktivist Nizar Benat’ı öldürenlerin, Filistin Yönetimi’nin yolsuzluklarını ortaya koyan ve İsrail'le imzaladığı güvenlik iş birliği temellerini sarsan hakikatleri öldürmek istediklerini" söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Hamas’ın önde gelen isimlerinden el-Hayye, son günlerde Filistin gündeminin ilk sırasında yer alan Benat’ın ölümüyle ilgili olarak, harekete bağlı El-Aksa televizyonuna değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında el-Hayye, “Nizar’ı katledenler, İsrail'le imzalanan güvenlik iş birliğini sürdürmeyi ve sadece kendi çıkarlarını düşünen işgal rejiminin lehinde olacak şekilde seçimleri, demokrasiyi, özgürlüğü ve ulusal hedeflerimize ulaşma yolunda verdiğimiz mücadeleyi baltalamayı amaçlıyor.” dedi.

Tutuklama emrini veren kişilerden, planlamayı yapan ve uygulayana kadar Benat’ın ölümünde parmağı olan herkesin acilen yargılanması gerektiğini vurgulayan Hamaslı yönetici, tüm Filistin makamlarını harekete geçmeye davet etti.

El-Hayye, bağımsız aktivistin katledilmesini kınamak ve protesto etmek için Kudüs başta olmak üzere farklı şehirlerde gösteriler düzenleyen Filistinlileri selamladı.

Açıklamada, “Ulusal uzlaşı görüşmelerinde önemli mesafeler kat ettik. Ancak görünen o ki Filistin birliğini bölmek isteyenler, Kudüs bahanesiyle seçimlere gölge düşürenlerle aynı kimselerdir." ifadelerine yer verildi.

Filistinli bağımsız muhalif Nizar Benat, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas hükümetine bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri ve Filistin Genel İstihbarat Servisi’nden çok sayıda güvenlik görevlisi tarafından gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.