Norveç'teki cami saldırısının failine 21 yıl hapis

Norveç'teki cami saldırısının failine 21 yıl hapis

Norveç'te bir camiye silahlı saldırı düzenleyen Philip Manshaus, ülke kanunlarının en ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Norveç'te Çin kökenli üvey kız kardeşini öldürüp ardından başkent Oslo'da bir camiye silahlı saldırı düzenleyen aşırı sağcı 22 yaşındaki Philip Manshaus 21 yıl ağır hapse mahkum edildi.

Manshaus bu sonuçla Norveç kanunlarındaki en ağır hapis cezasını almış oldu.

Philip Manshaus, mayıs ayı başında çıktığı mahkemede hakkındaki terör suçlamalarını kabul etmemiş, yaptığı saldırıda daha fazla zarara yol açmadığı için üzgün olduğunu ifade etmişti.

Savcı Johan Overberg bunun üzerine sanık için "duruşmalardaki ifadeleriyle son derece tehlikeli bir insan olduğu kanıtlandı" ifadelerini kullanmıştı. Philip Manshaus için 14 ile 21 yıl hapis cezası isteniyordu.

Ne olmuştu?

Philip Manhaus 17 yaşındaki üvey kız kardeşini pompalı tüfekle Oslo Baerum'daki evlerinde dört el ateş edip öldürdükten sonra 10 Ağustos günü Afganlara ait El Nur İslam Merkezi Cami'ne silahlı saldırı düzenleyerek bir kişinin yaralanmasına yol açmıştı. Polis saldırının ardından Manhaus'un evinde yaptığı arama sırasında ise Çin kökenli üvey kız kardeşini ölü olarak bulmuştu. Manhaus, cami saldırısında, içerideki bir kişi tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Yeni Zelanda'daki cami saldırısından esinlendi

Manhaus'a ait sosyal medya hesaplarında Yeni Zelanda'da elli kişinin ölümüne sebep olan cami saldırısından övgüyle bahsettiği ve ABD'de Latin Amerika kökenlileri hedef alan ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıdan ilham aldığı belirtiliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.