Pakistan, Afganistan topraklarında hava saldırısı düzenledi

Pakistan, Afganistan topraklarında hava saldırısı düzenledi

Pakistan'a ait savaş uçaklarının Afganistan topraklarında hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Pakistan'a ait savaş uçaklarının Afganistan topraklarında hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinile bilgilere göre, Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunar iline bağlı Dangam ilçesine hava sadırıları düzenledi.

Pakistan'a ait olduğu belirtilen savaş uçakları geçtiğimiz Çarşamba günü Dangam ilçesindeki Şehidan Sera bölgesine en az 4 hava saldırısı düzenledi.

"Saldırılar egemenlik ihlalidir"

ABD destekli Kabil hükümetine bağlı Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen hava saldırılarının Afganistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini ihlal ettiği belirtildi.

Pakistan: Ülkemizin güvenliği söz konusu

Pakistan'a ait savaş uçaklar uzun bir süredir Afganistan'ın Kunar iline yönelik hava saldırıları gerçekleştiriyor. Daha önceki açıklamalarında, saldırıların Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) grubunu hedef aldığını belirten Pakistan hükümeti, ülke içindeki güvenliğin sağlanması için bu saldırıları devam edeceğini belirtmişti.

Kunar iline düzenlenen hava saldırılarının yanında, sınırda konuşlu Pakistan ordu birliklerine ait topçular da belli dönemlerde Afganistan topraklarına yönelik topçu atışları gerçekleştiriyorlar.

Geçtiğimiz dönemde oldukça sık tekrarlanan bu topçu atışlarında tek seferde yüzlerce merminin atıldığı, sivil yerleşim yerlerinin de saldırılardan etkilendiği Afgan yetkililerce dile getirilmişti.

Pakistan'ın saldırılarıyla ilgili rapor hazırlandı

Afganistan'ın Kunar ilindeki yerel yönetim, Pakistan'ın bölgeye yönelik gerçekleştirdiği hava ve kara bombardımanlarıyla ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan bu rapor önümüzdeki günlerde Kabil hükümetine sunulacak.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.