Pakistan Başbakanı İmran Han: İsrail'i asla tanımayacağız

Pakistan Başbakanı İmran Han: İsrail'i asla tanımayacağız

Pakistan Başbakanı İmran Han, İsrail'in tanınmasının mümkün olmadığını belirtti.

Pakistan Başbakanı İmran Han, bütün dünya İsrail’in varlığını itiraf etse de Pakistan’ın İsrail'i tanımayacağını söyledi.

Yerel bir televizyon kanalında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ile ilişkilerini normalleştirme kararına ilişkin açıklamalarda bulunan İmran Han, “Kim İsrail’i tanımak istiyorsa bunu yapsın ama Pakistan’ın İsrail’i tanıması imkânsızdır.” diye konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, görevdeki ikinci yılını tamamlaması nedeniyle yerel televizyon kanalı Dunya News'e verdiği röportajda Pakistan Başbakanı Han, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın ve Pakistanlı İslam alimi Muhammed İkbal’in Filistin davasına koşulsuz destek verdiğini vurgulayarak, "İsrail'e karşı duruşumuz nettir. Filistinliler haklarına kavuşmadan İsrail'i tanıyamayız.” dedi.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE)  İsrail ile normalleşme anlaşmasının "geniş kapsamlı sonuçları" olacağı belirtilmişti. Pakistan yönetiminin BAE'nin İsrail ile normalleşme adımına yaklaşımının ihtiyatlı olduğu ve anlaşmanın "geniş kapsamlı etkileri olan bir gelişme" olarak değerlendirildiği kaydedilmişti.

İsrail ile normalleşme

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos’ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün büyük bir atılım. İki muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullanmıştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.