Pakistan'da 98 kişiyi taşıyan uçak düştü

Pakistan'da 98 kişiyi taşıyan uçak düştü

Pakistan'da bir yolcu uçağı yerleşim alanı yakınlarına düştü.

Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağının Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştüğü bildirildi.

AFP, Pakistanlı yetkililere dayandırarak verdiği haberinde, uçakta 99 yolcu ve 8 uçuş görevlisinin bulunduğunu duyurdu.

Sivil Havacılık Kurumu ise olaydan saatler sonra sayıları düzeltti ve uçakta 91 yolcu ve 7 mürettebat olmak üzere toplamda 98 kişi olduğu bilgisini paylaştı.

Pakistan televizyonu, uçağın düştüğü bölgeden yükselen dumanları yayımlarken, çok sayıda ambulansın havalimanına gönderildiği bildirildi.

AP'ye konuşan görgü tanıkları, Airbus "A320" modeli uçağın Cinnah Uluslararası Havaalanı'nı yakınlarındaki yerleşim alanına düşmeden önce iki vaya üç kez inme girişiminde bulunduğunu aktardı.

Pakistan'da Covid-19 salgını yüzünden bütün uçuşlara yasak getirilmiş, ancak bir kaç gün önce iç hatlara yönelik kısıtlama kaldırılmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçağın düştüğü bölgede birçok bina ve aracın hasar gördüğü, bölgeye itfaiyenin de ulaştığı görülüyor.

Pakistan ordusu da bölgeye kurtarma ekiplerini gönderdiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

"Kurtulan olmadı"

Kazayla ilgili açıklama yapan Karaçi Belediye Başkanı, 107 kişiyi taşıyan uçaktan kurtulan olmadığını belirtti. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.