Pakistan'da Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen kişiyi linç eden 6 kişiye idam cezası

Pakistan'da Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen kişiyi linç eden 6 kişiye idam cezası

Pakistan'da İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen fabrika müdürünü linç etmekten yargılanan 6 kişi idam cezasına çarptırıldı.

Pakistan'da İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen Sri Lankalı fabrika müdürünü linç etmekten yargılanan 6 kişi idam cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Sialkot yaşanan olayda, 48 yaşındaki Priyantha Diyawadanage'nin üzerinde Hz. Muhammed'in isminin yazılı olduğu posterleri yırttığı iddia edildi.

Diyawadanage, temizlik yapılacağı için binadaki posterlerin kaldırıldığını söylemiş sonrasında ise kalabalık bir grup tarafından bina dışına çıkartılarak dövülerek öldürülmüştü.

Sri Lankalı fabrika müdürünün öldürüldüğü davada toplam 88 kişi hüküm giydi. 6 kişinin idam, 9 kişinin müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yargılamada birçok sanık 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Pakistan'da 1986 yılında yürürlüğe giren bir düzenlemeyle Peygambere hakaret suç kapsamında sayılıyor ve suçlu idam ya da müebbetle cezalandırılabiliyor.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.