Pakistan'da Japon işçileri taşıyan minibüse bombalı saldırı

Pakistan'da Japon işçileri taşıyan minibüse bombalı saldırı

Polis, liman kenti Karaçi'de meydana gelen saldırıda üç kişinin yaralandığını açıkladı. Yerel kaynaklar ise saldırganların dışında ölenlerin olduğunu ifade ediyor.

Polis, Pakistan'ın güneyindeki liman kenti Karaçi'de bir canlı bombanın patlayıcı yüklü yeleğini Japon otomotiv işçilerini taşıyan bir minibüsün yanında infilak ettirdiğini ve üç kişinin yaralandığını açıkladı.

Yerel polis şefi Erşad Avan'a göre beş Japon vatandaşı özel bir minibüsle çalıştıkları Pakistan Suzuki Motors’a doğru giderken hedef alındı.

Japon vatandaşlarının saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirten Avan, yaralanan üç kişinin hastanede durumlarının stabil olduğunu söyledi.

Pakistan’da güvenlik nedenlerinden ötürü yabancı uyruklu çalışanlar kurşun geçirmek minibüslerde seyahat ediyor.

Polis, motosikletli bir canlı bombanın üzerindeki yeleği patlattığını, bir başka saldırganın ise bölgede devriye gezen polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Üst düzey bir polis memuru olan Tarık Mastoy, "polisin hızlı müdahalesinin saldırıyı engellediğini" belirtti.

Ülkenin en büyük şehri ve güneydeki Sind eyaletinin başkenti olan Karaçi'deki saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif Japon işçilere yönelik saldırıyı kınadı.

Silahlı gruplar geçmişte de Pakistan'da Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) ile ilgili projelerde çalışan Çin vatandaşlarını hedef almıştı.

Çin, Pakistan'ın en yakın müttefiklerinden biri ve güneybatı Çin'i Umman Denizi'ndeki Gwadar limanına bağlayan bir dizi otoyolu kapsayan CPEC altyapı projesine 62 milyar dolar yatırım yaptı.

Mart ayında, kuzeybatıdaki Hayber-Pahtunhva eyaletinin Beşam şehri yakınlarında bir canlı bomba eylemcisinin patlayıcı yüklü aracını konvoylarına çarpması sonucu beş Çinli ve Pakistanlı şoförleri ölmüştü.

Konvoydakiler başkent İslamabad'dan yaklaşık 270 kilometre uzaklıkta, Çinli bir şirket tarafından inşa edilmekte olan hidroelektrik barajının bulunduğu Dasu'ya gidiyorlardı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.