Pakistan'da neler oluyor, gösterilerin sebebi ne?

Pakistan'da neler oluyor, gösterilerin sebebi ne?

Pakistan'da Tahrik-i Lebbeyk liderinin gözaltına alınması sonrası başlayan protesto gösterileri tam olarak sona ermiş değil.

Pakistan'da, Hz. Muhammed'e hakaret nedeniyle Fransız büyükelçinin sınır dışı edilmesini talep eden Tahrik-i Lebbeyk (TLP) liderinin tutuklanması sonrasında binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Lahor kentinde gözaltına alınan TLP lideri Saad Hüseyin Rizvi, Fransa büyükelçisinin sınır dışı edilmesi gerektiğini, bunun gerçekleşmemesi durumunda kitlesel gösterilere başlayacaklarını açıklamıştı.

Pakistan'da 13 Nisan'da patlak veren gösterilerde ölen ve yaralanalar olmuştu.

İnternet ve sosyal medyaya kısıtlama

Pakistan yönetimi Cuma namazı sonrasında kitlesel gösterilerin devam edeceği yönünde haberlerin yayılmasının ardından, ülkede belli saatler arasında internet ve sosyal medya erişimine kısıtlama getirme kararı aldı.

Öte yandan kent merkezlerindenki güvenlik tedbirleri de üst seviyeye çıkarıldı.

Fransa'dan Pakistan'daki vatandaşlarına uyarı: Ülkeyi terk edin

Fransa Büyükelçiliği ise Pakistan'da yaşayan Fransız vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde bulundu.

AFP tarafından aktarılan habere göre Fransa Büyükelçiliği, Fransız vatandaşlarına karşı ciddi tehditlerin bulunduğunu ve Fransızların ülkeyi terk etmesi gerektiğini ifade etti.

İslami gruplar, Pakistan Başbakanı İmran Han'ı, büyükelçinin sınır dışı edileceğine dair verdiği sözü tutmamakla suçluyor. Han ise verdiği sözün, konuyu sadece meclis gündemine getirmekten ibaret olduğunu savunuyor.

TPL Pakistan'da yasaklanıyor

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşit Ahmet tarafından yapılan açıklamada ise TLP'nin faaliyetlerine son verilmesi ve hareketin ülkede yasaklanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Pakistan Talibanı'ndan Tahrik-i Lebbeyk'e destek

Pakistan Talibanı (TTP) ülkede Fransa ve hükümet karşıtı gösterilerine devam eden Tahrik-i Lebbeyk'e desteğini açıkladı.

TTP Sözcüsü Muhammed Horasani tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, TTP'nin TLP'nin direnişine destek olduğu vurgulandı.

TTP, Pakistan hükümetinin TLP'ye Fransız büyükelçisinin sınır dışı edileceğine dair söz verdiğini hatırlattı.

Açıklamada "Peygamberin onuru için canlarını verenlerin yanındayız" ifadesi kullanılırken, Pakistan hükümetine güvenilmemesi gerektiği ve askeri yöntemin tek çözüm olduğu savunuldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.